مراکز مشاورهای وجود دارند که در مراحل پناهندگی به شما یاری میرسانند. نام برخی از این مراکز را در زیر مشاهده میکنید. از این امکانات حتما بهره ببرید. البته این وبگاه جایگزین یک مشاوره حقوقی نمیشود و تنها یک راهنمای کلی است. همکاران مراکز مشاوره میتوانند در صورت نیاز، وکلایی را به شما معرفی کنند که به پرسشهای ویژه شما در این موارد پاسخ خواهند داد و پشتیبان شما خواهند بود.

۱. مرکز اطلاعات راهلشتت Ankunftszentrum Rahlstedt

مرکز اطلاع رسانی در هامبورگ Ankunft in Hamburg

نخست باید در  Rahlstedt  Ankunftszentrum  به نشانی ( Bargkoppelweg 66a ) نام‌نویسی کنید.

آنجا شما ثبت می‌شوید. در ابتدا برای شما گواهی ورود (Ankunftsnachweis ) صادر می‌شود، که پیش‌شرط تقاضای پناهندگی است. در هنگام نام‌نویسی اطلاعات شخصی شما مانند نام و تاریخ تولد، یک قطعه عکس و اثرانگشت دریافت می‌شوند. متعاقباً تصمیم گرفته می‌شود که فرایند پناهندگی شما در کدام ایالت آلمان پیگیری شود. تصمیم دراین‌باره بلافاصله به شما اطلاع داده خواهد شد.

معمولاً شما نفوذ و تأثیری روی این تصمیم ندارید.  اما موارد استثنا نیز وجود دارند؛ ازجمله بیماری جدی و یا معلولیت. ازاین‌رو چنین اطلاعاتی را حتماً ارائه دهید.

2 ۲. مدارک شناسایی ورود به ناحیه

مراحل پناهندگی خارج از هامبورگ

چنانچه باید روند پناهندگی شما در ایالت دیگری موردبررسی قرار گیرد، بلافاصله از آن مطلع خواهید شد. شما یک  گواهی رسیدگی Anlaufbescheinigung   به همراه یک آدرس دریافت می‌کنید. به این آدرس مراجعه و تقاضای پناهندگی کنید. برای رفتن به مقصد، یک بلیت قطار دریافت می‌کنید.

چنانچه سفر به محل رسیدگی روز بعد ممکن باشد، شما تا آن زمان در مرکز پذیرش اسکان داده می‌شوید. در آنجا شما یک مدرک شناسائی ورود به نام گواهی ورود  Ankunftsnachweis دریافت می‌کنید.

رسیدگی به پرونده پناهندگی در هامبورگ

چنانچه مراحل پناهندگی شما در هامبورگ طی شود، بلافاصله یک گواهی ورود Ankunftsnachweis دریافت می‌کنید. دقت کنید که نام و تاریخ تولدتان درست درج شده باشد.

اکنون شما رسماً به‌عنوان پناه‌جو در آلمان ثبت‌نام‌شده‌اید، اما هنوز تقاضای پناهندگی نکرده‌اید.

گواهی ورود Ankunftsnachweis تنها  یک هفته اعتبار دارد. چنانچه شما در عرض یک هفته یا در وقت تعیین‌شده از BAMF (اداره دولتی برای مهاجرین و پناه‌جویان)، Sachsenstraße12-14 20097 Hamburg) شخصاً تقاضای پناهندگی نکنید، گواهی ورود Ankunftsnachweis  شما از اعتبار ساقط خواهد شد. شما باید آن را در اداره امور اتباع خارجیAusländerbehörde, Hammer Straße 30-34 ، برای مدت شش ماه تمدید کنید.

به‌مجرداینکه گواهی ورود  Ankunftsnachweis صادر شود، شما از حق اسکان، خوردوخوراک و کمک‌های پزشکی برخوردار می‌شوید. گواهی ورود  Ankunftsnachweis  و کارت‌های شناسایی‌تان را همیشه به همراه داشته باشید.

3 ۳. معاینه پزشکی اولیه

متعاقب ثبت‌نام، اولین معاینه پزشکی شما در محلBargkoppelstieg 10-14 انجام می‌شود. این معاینه شامل   عکس‌برداری اشعه ایکس Röntgenuntersuchung، آزمایش خون و یک معاینه بدنی سرپائی است. معاینه ازاین‌جهت مهم است که بتوان بیماری‌های مُسری را تشخیص داد و درمان کرد. آنجا می‌توانید مایه‌کوبی کنید.

بانوان می‌توانند یک پزشک زن درخواست کنند.

4 ۴. تقاضای رسمی پناهندگی و مصاحبه

درخواست رسمی پناهندگی را به یکی از کارمندان اداره مهاجرت و پناه‌جویان (BAMF) ارائه می‌کنید و یک اجازه اقامت Aufenthaltsgestattung  دریافت می‌نمایید. باید آن‌ را همیشه همراه داشته باشید.

دوبلین ۳ DUBLIN III

چنانچه پیش‌تر در کشور دیگری ثبت‌نام کرده باشید، از شما پرس‌وجو خواهد شد. ثبت‌نام به این معنا که در آنجا به‌طور مثال از شما انگشت‌نگاری کرده باشند. ادارات آلمانی با بهره‌جویی از سامانه مشترک اروپایی می‌توانند ثبت‌نام قبلی در کشورهای دیگر اروپایی را شناسایی کنند. بنابراین ممکن است که رسیدگی به تقاضای پناهندگی شما در کشور دیگری پیگیری شود. ازاین‌رو به آن کشور بازگردانده داده خواهید شد. در صورت لزوم، از یک مرکز مشاوره حقوقی کمک بگیرید.

مصاحبه در روند پناهندگی نقش تعیین‌کننده دارد.  آنجا عنوان کنید که چرا کشورتان را ترک کرده‌اید. جلسه مصاحبه خیلی مهم است و باید خودتان را برای آن خوب آماده کنید.

اطلاعات مربوط به مصاحبه را می‌توانید اینجا پیدا کنید:
فیلم درباره مصاحبه با پناه‌جویان          asylindeutschland.de: www.asylindeutschland.de/de/film-2/
بروشور راهنمای درباره مصاحبه، تهیه‌شده توسط پایگاه  اطلاع‌رسانی پناهندگی و مهاجرت:

https://goo.gl/hd7Uwe

به هنگام مصاحبه شخص تصمیم‌گیرنده و یک مترجم حضور دارند. چنانچه بخواهید، می‌توانید کسی را که مایل هستید همراه ببرید. اما این شخص باید پیش‌تر به BAMF معرفی‌شده باشد و نباید در روند پناهندگی مشارکت داشته باشد.  وکلا و کفیل‌ها نیازی به کسب اجازه قبلی ندارند.

چنانچه به دلیل تجارب آزاردهنده قادر به گفتگو نیستید, آن را مطرح کنید.

بانوان چنانچه بخواهند، می‌توانند یک مصاحبه‌کننده و مترجم زن درخواست کنند.

۵. تصمیم‌گیری

پذیرش پناهندگی: چنانچه با تقاضای پناهندگی موافقت شود، شما از اداره اتباع خارجی یک کارت الکترونیکی اقامت elektronischen Aufenthaltstitel eAT)) دریافت می‌کنید. با آن حق‌دارید در کلاس‌های هماهنگی با جامعه شرکت و یا کار کنید.

تائید پناهندگی پیش‌نیاز تقاضا برای انتقال خانواده است. پذیرش پناهندگی‌تان را در عرض سه ماه به نمایندگی خارجی سفارت کشورتان اطلاع دهید، تا راه برای انتقال خانواده‌تان هموار شود. شما می‌توانید به آدرس زیر و به‌صورت آنلاین درخواست کنید:                                    https://fap.diplo.de/webportal/desktop/index.html#start oder https://familyreunion-syria.diplo.de/webportal/desktop/index.html#start. با یکی از مراکز مشاوره مشورت کنید، که در چه شرایطی می‌شود افراد فامیل را منتقل کرد.

تذکر: انتقال خانواده برای دارندگان اجازه اقامت یک‌ساله (حمایت تکمیلی) تا ماه جولای سال 2018 متوقف ‌شده است. ازاین‌رو باید از هم‌اکنون از سفارتخانه‌های مربوطه تقاضای وقت کنید. علاوه بر این باید پس از پذیرش پناهندگی هر چه سریع‌تر به یک مشاور مراجعه کنید، تا هیچ مهلت زمانی را از دست ندهید.

رد پناهندگی: چنانچه با تقاضای پناهندگی شما موافقت نشود، می‌توانید علیه آن شکایت کنید. مهلت شکایت و بسته به نوع رد پناهندگی فقط یک تا دو هفته است. مهلت شکایات «ناوارد» و یا «آشکارا بی‌پایه»، یک هفته است. ازاین‌رو مرتباً پُست خود را کنترل کنید. در صورت رد تقاضای پناهندگی، بلافاصله به یک مرکز مشاوره حقوقی مراجعه کنید؛ در غیر این صورت، موظف به ترک کشور در مهلت تعیین‌شده، هستید. چنانچه از خروج از کشور سر باز بزنید، شما  وادار به ترک خاک (بازگرداندن اجباری به کشورتان ) و ممنوع‌الورود می‌شوید.

کشورهای آلبانی، غنا، کوزوو، مقدونیه، مونته‌نگرو، سنگال، و صربستان بر طبق قوانین پناهندگی آلمان جزو کشورهای امن محسوب می‌شوند. ازاین‌رو امکان موافقت با تقاضای پناهندگی شهروندان این کشورها ناچیز است. بااین‌وجود BAMF موظف است که تک‌تک درخواست‌های پناهندگی را دقیقاً رسیدگی کند.

وقتی‌که تصمیم‌گیری نشده است: چنانچه در مورد تقاضای پناهندگی‌تان به‌موقع تصمیم‌گیری نشود، شما یک اجازه اقامت موقت شش‌ماهه دریافت می‌کنید. دقت کنید که در آن نام  و تاریخ تولدتان درست درج شده باشد. چنانچه تاریخ اجازه اقامت Aufenthaltsgestattung  پس از سه ماه پایان پذیرد، می‌بایست به اداره اتباع خارجی Hammer Straße30-34 مراجعه و درخواست تمدید کنید.

ترک داوطلبانه کشور: چنانچه مایلید به وطنتان برگردید و یا به دلیل رد پناهندگی ناگزیر به خروج هستید، مرکز مشاوره پناهندگان Flüchtlingszentrum, Adenauerallee 10  می‌تواند به شما در مراحل بازگشت مشاوره و یاری دهد.

مراکز مشاوره برای پناهجویان

این مراکز مشاوره در مراحل پناهنگی به شما یاری میرسانند. مشاوره به شکل رایگان و خصوصی انجام میگیرد. کارمندان این مرکز مشاوره به زبانهای متفاوتی صحبت میکنند.

flucht•punkt:
Eifflerstr. 3, 004940432500 80, www.fluchtpunkt-hh.de ساعات کار: چهارشنبه: ۱۰ تا ۱۳

Flüchtlingszentrum:
Adenauerallee 10, 004940284079, www.fz-hh.de ساعات کار: جمعه ۱۳ تا ۱۷ بعد ازظهر، پنجشنبه و سه شنبه اضافه بر سازمان بین ساعات ۱۵ تا ۱۷ بعد از ظهر. چهارشنبه ها تعطیل است.

Café Exil:
Spaldingstr. 41, 0049402368216 ساعات کار: دوشنبه ها تا پنجشنبه ها ۸ صبح تا ۱۴ بعد ازظهر، جعمه ها ۸ تا ۱۳. چهارشنبه ها تعطیل است.

Refugee Law Clinic
مشاوره حقوقی رایگان برای رونده دوبلین، پیوستن اعضای خانواده به یکدیگر، آماده سازی برای جلسه مصاحبه برای زنان، دختران و پناهجویان همجنسگرا، دیگرباش و فراجنسیتی.
وبسایت: www.rlc-hh.de

Campus(Universität Hamburg): Von-Melle-Park 5 (VMP 5), Aufgang D, 2. Obergeschoss, Raum 2029. Dienstags und Mittwochs von 14-17 Uhr.

Altona -Thalia Theater: Gaußstraße 190, Donnerstag 15 – 18 Uhr.

Veddel (Poliklinik Veddel): Am Zollhafen 5b, Jeden 1., 3. und 5. Freitag des Monats 15-18 Uhr.

Frauenberatung (Poliklinik Veddel): Am Zollhafen 5b, Jeder 2. Freitag des Monats von 15-18 Uhr.

آخرین بروزرسانی: 02.03.2018

Print Friendly, PDF & Email